Kollageeni kiinteyttää ja hyaluronihappo kosteuttaa ihoa

Ihon sidekudoskerroksen kollageeni, elastiini ja hyaluronihappo vastaavat ihon kiinteyden, joustavuuden ja kosteuden ylläpitämisestä. Hyaluronihappo on mukopolysakkaridi, joka sitoo vettä itseensä lisäten siten ihon kosteutta. Kollageenin merkitys ihon kiinteyttäjänä on merkittävä, sillä peräti 80 % ihon kuivapainosta on kollageenia. Jo 30 ikävuodesta alkaen ihon kollageenin muodostus ja määrä alkavat luonnostaan vähentyä, ja tämän jälkeen kollageenia menetetään vuosittain noin 1–2 %. Myös hyaluronihapon määrä ihossa vähenee ikääntymisen myötä. Kollageenin ja hyaluronihapon menetys aiheuttaa luonnollisia muutoksia ihossa: iho ohenee, sen joustavuus, kiinteys ja kimmoisuus vähenevät, ilmestyy ryppyjä, ja iho kuivuu helpommin.

Verisol®-P-kollageeni tasoittaa juonteita

Verisol®-P-kollageenipeptidit ovat kollageeniproteiinien rakennusosia, jotka on pilkottu sian I tyypin kollageenista. Kollageenipeptidit imeytyvät paremmin kuin suurikokoiset kollageenimolekyylit. Verisol®-P-kollageenin teho on todettu kahdessa kliinisessä tutkimuksessa.* Näissä tutkimuksissa osoitettiin, että 2,5 g Verisol®-P-kollageenia päivässä nautittuna säännöllisesti neljän viikon ajan lisäsi merkitsevästi ihon joustavuutta ja kiinteytti sekä tasoitti silmänympärysryppyjä. Kun tutkimuksissa Verisol®-P-kollageenin käyttöä jatkettiin vielä toiset neljä viikkoa, ihon joustavuus lisääntyi edelleen ja ryppyjen syvyys tasoittui keskimäärin 20 %, parhaimmillaan 50 % alkutilanteeseen verrattuna. Muutokset olivat näkyvissä vielä 4 viikkoa kollageenin käytön lopettamisen jälkeenkin. Tutkittavat naiset olivat 35–65-vuotiaita. Kollageenin vaikutukset näkyivät selvimmin yli 50-vuotiaiden naisten ihossa. Verisol®-P-kollageenin ihon nuorentava ja kiinteyttävä vaikutus perustuu siihen, että Verisol®-P-kollageenipeptidit lisäävät ihon omaa kollageeni- ja elastiinituotantoa.

BIOTIINI COLLAGEN Skin Beauty – Kauniin ihon salaisuus!

Biotiini Collagen Skin Beauty-tabletit sisältävät Verisol®-P-kollageenipeptidejä, reilusti hyaluronihappoa, biotiinia, C-vitamiinia ja sinkkiä. Hyaluronihappo sitoo vettä ja lisää ihon kosteutta. Biotiini ja sinkki vaikuttavat ihon normaaliin kuntoon, ja C-vitamiini edistää ihon kollageenin muodostumista. Päivittäisessä annoksessa (3 tablettia) on 2,5 g Verisol®-P-kollageenia eli sama määrä kuin kliinisissä tutkimuksissa käytettiin, 120 mg hyaluroniahappoa, 60 mg C-vitamiinia, 120 μg biotiinia ja 5 mg sinkkiä. Pakkauskoko on 120 tablettia, mikä riittää 40 päiväksi. Tässä ajassa näkyvät jo ihon lisääntynyt kiinteys ja ryppyjen tasoittuminen.

*Proksch E, Schunck M, Zague V, Segger D, Degwert J, Oesser S. Oral intake of special bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Skin Pharmacol Physiol 2014;27:113-119./Proksch E, Schunck M, Zague V, Segger D, Degwert J, Oesser S. Oral supplementation of specific collagen peptides has benecifial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Skin Pharmacol Physiol 2014;27:47-55.